KARIKAGYŰRŰK

KARIKAGYŰRŰK

Ha már megtörtént a lánykérés, és készülődtök a nagy napra, akkor válasszatok magatoknak olyan karikagyűrűket, amelyek Titeket szimbolizálnak, és örökre összekötnek kettőtöket!

Természetesen a klasszikus letisztult fazon, melyet nagyszüleink is hordtak, soha sem megy ki a divatból. Ezekre a gyűrűkre jellemző a sárga vagy vörös arany szín és egy enyhén domború profil. De a lapos fehér arany kivitel is ide sorolható.
A romantikus párok szeretik a vésett mintákat és a többszínű fazonokat. A női gyűrűt még jobban feldobja egy-egy briliáns kő, hogy mégse legyen teljesen egyforma a férfi és a női.
Szokták mondani, hogy két dudás egy csárdában nem fér meg. Azok a menyasszonyok és vőlegények, akik mindketten nagyon karakteresek és netán határozott elképzeléssel rendelkeznek, azok is általában dűlőre szoktak jutni a karikagyűrű választásban. A modern formák tudják megragadni őket, mint például a nem teljesen kerek forma, hanem egy csavart, négyzetes (kocka) vagy háromszög.
A sportos párok szeretnek egyszerű fazont választani, de örülnek neki, ha mégis van benne valami különleges. Ez lehet akár egy princess vagy briliáns kő, de most inkább mást is ajánlanék nekik. Igazán egyedi lehet egy ujjlenyomatos gyűrű. Ezt a vésést lehet belülre vagy kívülre is kérni, és természetesen egymás ujjlenyomatai díszítik a gyűrűt. Akár szív formában is elkészíthető a minta. Vagy ha ez az irány nem az ő stílusuk, akkor a belső vésés egy dátummal, névvel vagy egy-egy közös rájuk jellemző rövid mondattal is szépen, diszkréten szimbolizálhatja az összetartozásukat.
A vagány, trendeket követő házasulandók legjobb választása a körbe köves gyűrű. A férfi fazonban a brillek helyén egy körbe futó minta kap helyet, vagy akár csak egy egyenes vonal. A női gyűrűben pedig teljesen körben 30-80 brill kaphat helyet (akár több sorban is), melyek minden tekintetet magukra vonzanak. Vagy ha ez túl soknak tűnik, akkor a fele is bekövezhető, és a brillekkel kirakott oldalt lehet felülre igazítani hordáskor.

A fenti kategóriák elég behatároltnak tűnhetnek, de a paletta ennél sokkal színesebb és a lehetőségeknek szinte csak a képzelet szab határt.

Tegzes Csaba ötvös, aranyműves – Crico Ékszer

Telefon: 06 30 851 4863
E-mail: cricoekszer@gmail.com

A Crico Ékszer weboldalán, Facebook és Instagram oldalain található képeket szerzői jogok védik, azok felhasználása engedélyköteles. A fenti oldalak bármelyikén elhelyezett képeket és szöveganyagot előzetes engedély nélkül lementeni tilos. Azok további felhasználása jogi következményeket von maga után.